Draadklemmen - Staalkabelklemmen

28 Mar 2024PvW
Draadklemmen - Staalkabelklemmen

Een draadklemmen, of een staalkabelklem zoals ze ook wel eens worden genoemd, is een eindverbinding bestaande uit een beugel met schoen die met moeren wordt vastgezet rond het werkende en dode gedeelte van de lus of oog in een staaldraad. Een eindverbinding is een onderdeel van een staalkabel of touw waarmee deze bevestigd kan worden.

Waar bij touw nog wel eens een knoop kan worden gebruikt om deze vast te maken, is de eindverbinding bij staalkabels een essentieel onderdeel om kracht over te brengen. De verbindingsprincipes berusten allen op wrijving of hechting, maar daarbij zijn uiteraard vele verschillende eindverbindingen mogelijk.

Met een draadklem kun je heel eenvoudig een eindverbinding maken in een draad. Je hebt dan wel meerdere draadklemmen nodig, afhankelijk van de diameter van de draad. Draadklemmen kun je beter niet gebruiken als een permanente bevestiging of voor hijswerkzaamheden.

Gereedschap nodig voor het bewerken van staalkabel?

Zelf een strop maken aan een staalkabel? Geen probleem met de perstang met krachtoverbrenging of de grotere Stanford-perstang voor draadklemmen. Voor het op maat knippen van staalkabel zijn er de knipex-staaldraadknippers en de grote staalkabelschaar. Een bootje uit het water halen of je 4x4 voorzien van een sterke staalkabellier? Dan bent u hier aan het juiste adres.

Wij kunnen u een deskundig advies geven. Mail ons even of neem contact op via het contactformulier en wij zullen uw vraag zo snel mogelijk beantwoorden en u van advies voorzien. Bellen met Pieter mag natuurlijk ook: 0488 4101 19. En ... u weet dat als u vóór 15.00 uur besteld, u de volgende dag al uw bestelling in huis kunt hebben omdat wij alles op voorraad hebben. Besteld u voor meer dan € 50 dan nemen wij de kosten voor de bestelling voor onze rekening. Op deze manier hoeft u nooit in de klem te raken!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd