Verzinkte Staalkabel

19 Apr 2024PvW
Verzinkte Staalkabel

Verzinkte Staalkabel

 

Een staalkabel bestaat uit meedere onderdelen: stalen draden die om een kern worden gedraaid of gevlochten. Je hebt ze in alle maten en soorten (verzinkt, RVS, geplastificeerd). Met een staalkabel kun je trekkrachten overbrengen: bruggen, liften en andere soorten hijswerk.

Kabels bestaan al heel erg lang: in het oude Egypte maakten ze er al gebruik van om de piramides te bouwen. In de oudheid werden kabels gemaakt van planten, haar of huid. Pas rond de negentiende eeuw veranderde dit: toen men in de Verenigde Staten de eerste hangbruggen ging bouwen (Brooklyn Bridge, Golden Gate Bridge). Maar de echte doorbraak op dit gebied kwam toen men staalkabels ging draaien voor de mijnbouw in Duitsland.

De draden voor de staalkabels worden vaak gemaakt ongelegeerd staal. Er wordt een walsdraad gemaakt die aan een warmtebehandeling wordt onderworpen: het patenteren. Daarna wordt de draad verzinkt tegen het gaan roesten ook wel het galvaniseren genoemd waarbij een dikke zinklaag wordt aangebracht. Als staalkabels zijn verzinkt hoeven ze niet te worden ingevet.

Om een staalkabel ook daadwerkelijk te kunnen gebruiken moet er aan het uiteinde van de staalkabel wat komen waarmee hij kan worden gebruikt om iets te hijsen of te slepen. De eindverbinding kan bestaan uit de kabel zelf die wordt teruggeslagen in een lus, of er kan een huis of een sok aan de staalkabel worden bevestigd. Ook daar kunnen we u alles over vertellen.

Wilt u graag meer informatie of advies over onze verzinkte kabels dan bent u hier aan het juiste adres. U kunt ons mailen voor een degelijk advies of een vraag en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Bellen mag uiteraard ook. En ... wij heten natuurlijk niet voor niets ‘De Kabelstunter’: een bestelling wordt zorgvuldig opgenomen, bekeken waar er een leuke korting kan worden gegeven en wij bezorgen gratis bij bestellingen boven de € 50. Voor 15.00 uur besteld is de volgende dag bezorgd omdat wij alles op voorraad hebben liggen. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd