Balkon Waslijn

28 Mar 2024Pieter van Walsem
Balkon Waslijn

Een waslijn binnen neemt ruimte in beslag, dus als je de mogelijkheid hebt om een waslijn op of langs je balkon te spannen, levert dat een aantal voordelen op.

Buiten in de wind droogt je wasgoed lekker snel en als je het binnen het balkon van muur tot muur spant, dan hoef je ook niet bang te zijn dat je wasgoed nat wordt als het gaat regenen want dat hangt dan lekker beschut.

 

Als je een woning huurt, kun je het beste wel even bekijken welke regels er gelden voor een waslijn op het balkon want niet in alle muren mogen gaten worden geboord en in sommige flats mag er, in verband met het uiterlijk van het gebouw en de overlast voor de buren, ook geen kleding of lakens over de reling worden gehangen. Let ook even op dat je je waslijn op het balkon op een plak spant, waar geen duiven of andere vogels overvliegen, want dan zou het kunnen gebeuren dat je je wasgoed bevuild aantreft en dat je weer opnieuw kunt gaan wassen.

Het maken van een waslijn op het balkon is voordelig en je hoeft er eigenlijk alleen maar voor te zorgen dat je goede haken aanschaft en een waslijn die lang genoeg is. Bekijk van tevoren in welk soort materiaal je de bevestigingshaken moet gaan aanbrengen en neem ook even de tijd om te bekijken hoeveel waslijnen je op je balkon gaat spannen en maak dan een berekening.

De materialen die je nodig hebt voor het zelf maken van een waslijn kun je gemakkelijk online bestellen. Door je was lekker droog te laten wapperen, kun je flink besparen op je kosten voor energie en als je je wasgoed een beetje netjes uithangt, heb je ook veel minder strijkwerk. Bovendien is de was ophangen één van de minder vervelende huishoudelijke taken, is het fijn om lekker buiten te zijn terwijl je de was ophangt en bij het afhalen van de was van de lijn zul je merken dat er niets boven de geur van was, die buiten heeft gedroogd, gaat.

Door een waslijn op je balkon bespaar je in vergelijking met een droger dus eigenlijk zowel op de aanschaf als op je maandelijkse energiekosten. En het geld wat je dan overhoudt, ja... daar kun je weer leuke nieuwe kleding van kopen.

Reacties

Pieter van Walsem

2018-08-09 13:34:50

Beste Vincent, dat is de gripper. Deze is te combineren met 2/3 geplastificeerde staalkabel. U vindt hem hier: https://www.staalkabelstunter.com/nl/automatische-draadklem-gripper.html
(waslijn past hier niet in)

Vincent Biegel

2018-08-09 09:43:35

Hoe heet de klem in het filmpje en waar kan je die kopen

Reacties

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd