Safety-Kabels

20 Apr 2024PvW
Safety-Kabels

Je hebt vast weleens LED-verlichting zien hangen of een spiegelbol of een andere decoratie aan de plafonds van zalen en bijvoorbeeld hallen van grote gebouwen.

Om ongelukken te voorkomen en om ervoor te zorgen dat de schade beperkt kan blijven in het geval deze verlichting of decoratie los lijkt te schieten, wordt er gebruikgemaakt van safety-kabels.

Steeds vaker is het gebruik van deze kabels in verband met verzekeringswerk zelfs verplicht en trouwens al was het niet verplicht je zou er toch niet aan moeten denken dat er bijvoorbeeld een spiegelbol vanaf het plafond naar beneden valt. Denk je dan eens in hoeveel schade je zult hebben, om nog maar te zwijgen over het gevaar dat mensen lopen, die zich onder de bol bevinden.

Om gewoon het zekere voor het onzekere te nemen, kun je het beste gebruikmaken van de vele voordelen van deze safety-kabels. Online kun je gemakkelijk alle safety-kabels, die je nodig hebt, bestellen en als je je kabels bij een specialist op dit gebied besteld, kun je er zeker van zijn dat je de allerbeste producten in handen zult krijgen.

De maximale belastbaarheden van de safety-kabels zijn per categorie verschillend. Het is daarom verstandig om voor een safety-kabel te kiezen waarvan de maximale belastbaarheid groter is dan twee maal het gewicht van het object dat je wilt gaan ophangen. Je moet even de tijd nemen om deze berekening te maken en als je dit zelf lastig vindt, kun je iemand die dit al eerder heeft gedaan om hulp vragen.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Verder zijn er nog een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. Zo moet je bijvoorbeeld kijken wat de lengte en de diameter van je safety-kabel moet zijn. Of er bijvoorbeeld een musketontsluiting aanwezig dient te zijn en hoe het zit met de uiteinden en of deze bijvoorbeeld talurit geperst moeten zijn.

Verder is het ook verstandig om eventueel aan een expert op dit gebied informatie over de montage of de breekkracht te vragen of om dit online even zelf te bekijken. Sommige soorten vragen bijvoorbeeld bij de montage om een veiligheidsoog of om het te gebruiken in combinatie met een karabijnhaak. De breekkracht zal meestal worden aangegeven in kN.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd