Veel inzendingen op fotowedstrijd

20 Apr 2024PvW
Veel inzendingen op fotowedstrijd

Bovenstaande fotoos kregen wij van de Havenmeester. Op de fotoos is te zien hoe een duiker onder water een staalkabelcontructie maakt.

Kabels worden onder water met elkaar verbonden. Met behulp van een treklier van 2 ton worden de kabels naar elkaar toegetrokken. Vervolgens werden hier lussen aangemaakt met draadklemmen met moeren m8

 

 

Adrie Kooijmans hing boxen op met staalkabel en bevestigde dezen met karabijnhaken voor een stevige contructie. De karabijnhaken zijn voorzien van een kous, zodat deze niet los kunnen schieten.

 

 

Lampen ophangen met staaldraad

Alex Damstra hing een lampentrio boven zijn tafel. De staalkabel werd eerst gemonteerd aan een bamboe gedeelte boven de tafel. Het resultaat is prachtig!.

 

terraskabel wegwerken

 

Arjan de Geus werkte een terraskabel compleet weg in het grind. Hij reageerde:

Nou wij hebben onze steigerhouten tuinset hier mee verankerd aan de gevel
De kabel heeft een mooie dikte die ik onder het grind in onze voortuin kon begraven.
Hierdoor is bijna niet te zien dat ik de kabel door de meubels heb geregen.
Ik heb in ieder geval zo mijn best gedaan in de hoop dat ze mijn setje niet weghalen.
Dit setje is namelijk speciaal gemaakt door made by Joris steigerhouten meubels.

Schilderijen ophangen bertine ketelaar

Bertine Ketelaar maakt prachtige schilderijen, en laat zich inspireren door haar Schepper. Wanneer een mooi plaatsje gevonden is worden de schilderijen opgehangen met staalkabel,- Haar man maakt de ophangsystemen voor schilderijen - En dat doet het zeer goed zegt bertine. Nieuwsgierig naar wat Bertine nog meer maakt? Neem een kijkje op haar site: www.bertineketelaar.nl

Schommel ophangen

Betty Krul zocht naar een oplossing voor de schommel voor haar kleinkind. Want wat is er nu mooier dan je kleinkind te zien genieten op de schommel. Ze kocht 2 slotkabels en die functioneren nu als ogen voor het schommeltouw. Een superoplossing.

staalkabel van 16 meter hoogte


Bas exeldro kocht een staalkabel voor een wel heel bijzondere toepassing. We kregen de volgende inzending: "De staalkabel heb ik gebruikt voor het zekeren van een persoon die op 16 meter hoogte over een steiger fietst voor de slotviering van 200 jaar Nederlands koninkrijk."

Hij deed er ook nog dit spectaculaire filmpje bij!


Vastzetten van elastiek met kabelklemmen

H. Swartjes zet elastiek vast met een draadklem met moer. Zijn reactie is als volgt: wij van StrandsportZeeland zijn altijd op zoek naar slimme(re) oplossingen voor ons bedrijf.
Bij de zelfgemaakte TSJOEKS (zie foto) is het een (kleine) ramp als het elastiek losraakt. Je moet dan één kant, tijdens een evenement op strand, helemaal opnieuw 'invlechten' en opspannen.
De superhandige kabelklemmetjes waren de perfecte oplossing: het elastiek kan niet meer los.

Staalkabel oude auto opknappen

Hans Arts heeft zijn Fiat 500 weer in nieuwstaat gebracht! Hier zijn reactie: "Om je vraag te beantwoorden het volgende...
De kabel is/was bedoeld om de gaskabel van het Fiatje te vernieuwen. En dat is inmiddels gebeurd. Orgineel vondt ik de kabel te dun.1.2 mm. Bijkomstigheid die ik per toeval ontdekte was dat als ik de kabel verhitte na het op lengte knippen de een of andere coating ( op de kabel aanwezig) verhinderde dat het ging rafelen."
Ben er blij mee...

Reacties

Jan Droesen

2016-02-17 17:39:31

Deze week een levering gehad van de "staalkabelstunter" met een fout artikel. Na reclamatie binnen 24 uur het juiste artikel wel geleverd. Foutje kan altijd maar ben zeer onder de indruk van de snelheid waarmee dit is rechtgezet.

Ga zo door!

Met vriendelijke groet,

Jan Droesen - Venray

Reacties

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd