Wat is Inox?

18 Apr 2024Pieter van Walsem
Wat is Inox?

Maar wat is staalkabel inox eigenlijk? Inox is een groep roestvaste (en niet roestvrije) staalsoorten. Het is een legering van voornamelijk ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Om van roestvast staal te kunnen spreken moet het minimaal 10,5% chroom en maximaal 1,2% koolstof bevatten.

Inox komt van het Franse woord inoxidable en wordt in de volksmond vaak roestvrij staal (RVS) genoemd. Inox bestaat dus eigenlijk voor het merendeel gewoon uit ijzer. Maar door hier onder meer chroom en koolstof aan toe te voegen krijgt het staal een zelfherstellende oxidelaag (ook wel de passivatielaag of de oxidehuid genoemd). Door inox wordt het onderliggende metaal beschermd en wordt de corrosieweerstand sterk verbeterd.

Als u van plan bent om aan de slag te gaan met staalkabels in vochtige ruimtes of in ruimtes met extreme temperaturen, dan kunt u het gebruik van staalkabel inox overwegen. Online kunt u gemakkelijk uw staalkabel inox bestellen en de experts van de site waar u uw staalkabels en toebehoren bestelt kunnen u voorzien van het beste advies.

Reacties

Emma de Graaf

2022-02-01 10:47:14

Bedankt voor de heldere uitleg over inox. Ik wist niet dat roestvrij staal voor het grootste deel uit ijzer bestaat. Mijn broertje is bezig met een verbouwing en wil alle materialen correct scheiden. Ik verwacht dat het roestvrij staal dan gewoon bij het oud ijzer mag.

Laurence

2020-03-06 14:07:20

Ha B.J. van Bommel. 31 juli is mijn verjaardag! :D

B.J. van Bommel

2019-07-31 13:41:26

Prima uitleg.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd