Hart onder de riem voor de zorg

Hart onder de riem voor de zorg

Oscar zocht naar een manier om de zorg een warm hart toe te dragen in de zware Covid periode. Hij bedacht om een hart te maken van ijzerdraad..

De Covid periode is zwaar, voor iedereen. Thuiswerken is een hele opgave, we zijn niet gemaakt om afstand te houden, en ook achter ons kapje schreeuwen we naast frisse lucht om bevrijding van dit virus wat ons land in de greep houdt.

Iedereen is getroffen door de situatie, maar vooral zorg en ondernemers in de horeca  worden keihard getroffen. Oscar Bodelier zocht naar iets om juist deze doelgroep een hart onder de riem te steken.  

Hij stuurde ons bovenstaande foto met het volgende bericht: Dag Pieter en Annelies. Ik kwam
op het idee vanwege geprojecteerde harten die in de gemeente Zaanstad op sommige gevels zijn geprojecteerd als gebaar om de zorg een hart onder riem te steken. Dat sprak me zeer aan, omdat ik ook aantal mensen ken die in de zorg werken en van dichtbij in verzorgingshuis en ziekenhuis de gevolgen van COVID 19 bij patiënten mee maken, soms ook met sterfgevallen. Ik heb veel respect voor mensen in de zorg die dag in dag uit klaar staan onder alle mogelijke omstandigheden. Wij wonen zelf aan de Zaan op een zicht locatie en het leek mij mooi om dit gebaar voort te zetten.

Ik houdt ervan om zelf iets te maken en bedacht in plaats van projecteren een lichtgevend hart te maken. Een 6 meter lange lichtslang voor buiten leek me handig maar hoe een hartvorm te maken? Google bied uitkomst. Ik zocht eerst naar buigzaam metaal maar dat was te klein/ kort. Ik zocht naar ijzerdraad maar dat was vaak te dun. Ik zocht naar geplastificeerd ijzerdraad. Ik zocht de dikste uitvoering en kwam uit op 7mm. Leek me niet stevig genoeg, dus bestelde ik er 6 die ik, -eenmaal aangekomen vlocht tot een streng, dat was stevig genoeg om er een hartvorm te maken en de lichtslang aan vast te maken.

Resultaat opgehangen aan onze vlaggenmast en veel positieve reacties gekregen van de vele overburen en op social media. Zou mooi zijn als meer mensen ook zo een hart zouden maken om buiten op te hangen aan bv gevel. Met jullie product uit Staalkabelstunter-shop een koud kunstje voor een warm gebaar ❤️Groet Oscar. 

Zie op de foto het resultaat van een ❤️ onder de riem voor alle werkers in de zorg, zieken, ondernemers en burgers die het deze maanden extra moeilijk hebben. Een klein gebaar uit een groot ❤️.

Misschien dat anderen ook zo’n hart willen maken. De Staalkabelstunter heeft hiervoor de perfecte draad. Groet Oscar Bodelier, Zaandam.

Oscar wint hiermee de schroefmachine!! Gefeliciteerd Oscar.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.