Ophangen bloemeninstallatie - Groene Guirlande

Ophangen bloemeninstallatie - Groene Guirlande

Klantvraag - Ophangen groene guirlande - bloemeninstallatie voor huwelijksfeest. Advies kabel en bevestigingsmateriaal

Klantvraag:

Voor een huwelijk in september moet ik een gigantische groene guirlande in de lucht maken (een structuur van kippengaas dat vol takken en bladeren steekt). Aangezien dat wat gewicht kan krijgen ga ik me niet wagen aan het vastmaken met touwen maar zou ik naar staaldraad kijken.

 

De guirlande moet 7 meter lang zijn en ik reken op de locatie om haken te voorzien. Maar verder ken ik er niets van. Wat heb ik nodig? In het centrum van het kippengaas ga ik een stevige stok steken waar draad aan bevestigd kan worden op verschillende plekken maar hoe maak ik een begin en einde aan de draad? (een lus voor aan de haak en hoe maak ik het vast aan mijn installatie)

 

Daarnaast zou ik de installatie graag op stahoogte maken, en de draad daarna pas aantrekken om alles de lucht in te heisen zodat ik niet alles op een hoge ladder moet maken. Is daar een oplossing voor? Hoe knip je zoiets door?

 

U kunt met 3 draadklemmen een lusje maken: Draadklemmen 3mm met moeren 

 

U kunt hierbij dan ook 3mm staalkabel gebruiken: Staalkabel 3 mm verzinkt

 

Eventueel legt u een kousje in de lus voor extra stevigheid. En zo is het ook makkelijk aan een haak te bevestigen.  Draadkous 3mm verzinkt

 

Het doorknippen kan met een eenvoudige staalkabelknipper

 

Met een katrol kun je alles op sta-hoogte maken en vervolgens de lucht in hijsen: Hangkatrol met oog

 

Ik ben er vanuit gegaan dat het geheel niet meer weegt dan 50 kilo.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.