Ruben maakt zelf een verstelbare tafel met staalkabel

Ruben maakt zelf een verstelbare tafel met staalkabel

Ruben is een echte out of the box denker. Hij maakte deze fantastische verstelbare tafel.

Voor de fotowedstrijd stuurde Ruben ons deze geweldige inzending. En won de fotowedstrijd van Juli 2021

 

Hé Staalkabelstunter-Team!

 

Bij mijn bestelling van afgelopen maand zat een flyer waarin stond dat je een foto van je project kon indienen om kans te maken op een accuboormachine.  Omdat ik een vrij uniek project heb doe ik graag mee!

 

Eerst even wat achtergrondinformatie over mijn project. Mijn naam is Ruben Urresti, 25 jaar. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met alles wat met techniek en automatisering te maken heeft. Helaas is mijn slaapkamer vrij klein en is alle ruimte zeer beperkt. Hierdoor moest ik een beetje out-of-the-box denk en wilde ik een hele grote werktafel maken die opgetakeld kan worden naar mijn plafond. De tafel is 220cm x 110cm. Dat is veel beter dan de 30cm die ik eerst had. Hierdoor kan ik weken lang werken aan een project, en als ik het dan uit het oog wil hebben kan ik de tafel optakelen en blijft alles precies op zijn plek liggen.

 

Technische informatie:
Voor de as maak ik gebruik van een 40x40 aluminium profiel die op lengte gezaagd is. Om dit profiel zitten 4 steunen die de as op zijn plek houden. Hiervoor zijn 4 op-maat-gemaakte kogellagers gemaakt met mijn 3D printer. Deze kogellagers hebben natuurlijk een vierkante binnenmaat die precies om de as heen past. Aan de linker en rechterkant van de as zitten houten (met de hand gezaagde) spoelen waarop de 4 individuele staalkabels oprollen. Alle automatisering zit onderop het bureau. Hiervoor zijn 2 Arduino's gebruikt in combinatie met een NEMA 34 stappenmotor. Deze drijft de ketting aan door een 1:2.3 tandwielreductie op de aluminium as. Ook maak ik gebruik van een Ultrasone sensor die de afstand naar het plafond meet. Zo kan het bureau zichzelf precies op de gewenste hoogte hangen en stop hij automatisch wanneer hij te hoog of te laag gaat.

Gefeliciteerd Ruben! De schroefmachine is naar je onderweg.  En je plaats in the Hall of Fame

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.