Slakkenschrikdraad maken met Koperdraad

20 Jun 2024Pieter van Walsem
Slakkenschrikdraad maken met Koperdraad

Maar dan komt het slakken-probleem om de hoek kijken. 

En als je dan niet uitkijkt hebben ze je oogst op voor het boven de grond staat. Zo ook Wilfred Baris. Hij stuurde ons het foto's en een een filmpje. Waarmee ook de maandelijkse fotowedstrijd wint. Een 18 volts schroefmachine.

Wilfred schreef het volgende:

Al jaren probeer ik in het voorjaar wat zaden op te kweken, bv van de zonnebloem. Echter, mijn tuin is ook het domein van vele slakken, zonder of met huisje. En deze slakken zijn dol op jonge zonnebloemen en korenbloemen.

Andere - meestal dier-onvriendelijke oplossingen - helpen niet of maar tijdelijk. Totdat ik op internet een plaatje zag van een soort slakkenschrikdraad, te koop via internet.

 


'Dit kan ik zelf toch ook maken' dacht ik direct. Dus ik ging aan de slag met roestvrijstalen spijkertjes, een 9-voltsbatterij en koperdraad van de Staalkabelstunter (lekker snel geleverd). En zie hier het resultaat! Mijn jonge aanplant groeit gestaag door en nieuwsgierige en hongerige slakken keren bij het schrikdraad om, om ergens anders in de tuin voedsel te scoren (geen probleem)!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd