Trommel met Staalkabel

16 Apr 2024PvW
Trommel met Staalkabel

John stuurde foto's in van zijn Samba Trommel. In plaats van gewoon snaren gebruikt hij staalkabel van 1mm.

We vroegen hem hoe hij zover kwam om dit met staalkabel te doen.

John vertelt: Wij spelen in een sambaband in het zuiden van land, ik bespeel een Braziliaanse snaredrum met de snaren op de bovenkant. De originele snaren lijken op basgitaar snaren en zijn helemaal niet stevig. 2 weken geleden hadden wij bij ons in Heerlen het 1e sambafestival en tegen het einde van de dag waren bij ons alle snaren kapot, balen dus. Ik had toen het idee om iets met staalkabel te proberen, echter die in de bouwmarkten zijn minimaal 3 mm en dat is te dik, de snaren zijn ongeveer 1mm, dus ben ik gaan googlen en zo kwam ik bij jullie terecht. Ik heb vervolgens een rol van 1mm bij jullie besteld en de draad is mooi soepel en toch stevig. Vorige week een 2e rol besteld. We hebben de kabel er pas vanaf vorige week op zitten dus de tijd zal het leren maar ik  denk dat die niet stuk gaat. Bij nader inzien lijkt mij rvs eigenlijk nog mooier. 

20 augustus hebben we weer een optreden, ik stuur je wel een foto van de trommels. Meer info over onze band : www.diversao.nl en op YouTube vind je ons ook.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd