Lidy Scholten schildert materialen van Staalkabelstunter tot Deceptive Disorder

Lidy Scholten schildert materialen van Staalkabelstunter tot Deceptive Disorder

Lidy Scholten is een kunstenares. Ze groepeert metalen producten zoals kandelaars metaalfolie, draadklemmen, staalkabel. Belicht deze op unieke wijze en brengt ze over op het doek.

Van Lidy ontvingen wij het volgende spontane bericht. En wilden dit u niet onthouden:

Ooit nog eens gedacht dat er een schilderij gemaakt zou worden waar jullie staalkabel met busjes op afgebeeld zou staan? Toch is dit zo!

 

Ik zal me even voorstellen!

 

Ik ben Lidy Scholten een kunstenaar uit Hendrik-Ido-Ambacht en ik maak schilderijen waarbij ik allerlei materialen naschilder.

 

Meestal gebruik ik daarbij plastics, folies en textiel maar ik besloot niet lang geleden om eens een schilderij met allerlei metalen te maken.

 

Ik ben dus op zoek gegaan naar wat ik aan metaal in huis had en kwam onder andere uitgestansde platen , kandelaars, metaalfolie en ook jullie staalkabel tegen wat ik gebruik om mijn schilderijen mee op te hangen.  

 

Van de kabel van 1.5 mm heb ik eerst een soort net gemaakt wat je rechts op het schilderij duidelijk kunt zien!

 

Ik heb deze materialen gegroepeerd en belicht en daarna exact nageschilderd!

 

Het resultaat zien jullie hier!

 

Het schilderij heet: "Deceptive Disorder"  wat ongeveer betekend: 'Het lijkt op chaos maar is het niet....!"

 

Het schilderij is 80 x 120 x 4 cm, geschilderd op linnen met acrylverf. Op dit moment hangt het bij een prachtige galerie met moderne kunst!

 

Ik kreeg vanmorgen mijn bestelling van nylondraad en busjes binnen en zag jullie oproep weer! Die had ik al eerder gezien en ik vind het altijd leuk om de projecten te bekijken. Bij de vorige bestelling dacht ik al: 'misschien leuk om mee te doen!' en dus vandaag de stoute schoenen maar aangetrokken!

 

Ik ben heel benieuwd wat jullie hiervan vinden! Misschien leuk om in het bedrijf op te hangen...…?

 

Wij van Staalkabelstunter vinden het een prachtschilderij!!  Wij weten uit ervaring hoe moeilijk het is om het metaal zo neer te leggen dat er geen storende spiegelingen inzitten.  Om dit zo sprankelend neer te zetten, ja dat is Kunst!

 

 

We kregen de volgende reactie van Lidy:

Wat leuk dat jullie mijn schilderij mooi vinden! Ik vond het ook echt bij jullie passen!

 

Het doek hangt op dit moment bij een toonaangevende galerie, Galerie Sille, in Oudewater, waar ik aan verbonden ben. Ik had het ingestuurd voor de zomertentoonstelling "Draai" en ze wilden het gelijk ophangen!

 

De tentoonstelling duurt tot 1 september mits hij niet verlengd wordt. Tot die tijd kan ik er niet over beschikken.

 

Zoals je op de website van Sille kunt zien kost het schilderij daar € 2500,00. Je kunt er ook ander werk van mij bekijken: https://sillegallery.com 

 

Lidy greep met haar schilderij net naast de eerste prijs die gegaan is naar Ruben, met zijn verstelbare tafel. Maar deze inzending kunnen we niet zo voorbij laten gaan. Dus voor Juli 2021 doen we er een extra schroefmachine uit voor Lidy!

 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.